_Product_Content_Panel_Diamond_Purity

Čistota Aj diamant, ktorý je symbolom dokonalosti, môže mať svoje chyby. Ak sú na povrchu hovoríme o kazoch. Ak sa nachádzajú vo vnútri kameňa, nazývame ich inklúzie. V oboch prípadoch môžu pokaziť vizulány dojem z kameňa. Počet a veľkosť týchto nedostatkov ovplyvňuje kvalitu diamantu, čo má vplyv aj na jeho hodnotu. V EGNE používame diamanty […]

Čistota

Aj diamant, ktorý je symbolom dokonalosti, môže mať svoje chyby. Ak sú na povrchu hovoríme o kazoch. Ak sa nachádzajú vo vnútri kameňa, nazývame ich inklúzie. V oboch prípadoch môžu pokaziť vizulány dojem z kameňa. Počet a veľkosť týchto nedostatkov ovplyvňuje kvalitu diamantu, čo má vplyv aj na jeho hodnotu. V EGNE používame diamanty hodnotené podľa tých najprísnejších pravidiel, ktoré stanovilo laboratórium GIA (Gemological institue of America). Čistotu diamantu si môžete vybrať spolu s výberom diamantu. Najčastejšie predávane diamanty v EGNE majú výbornú čistotu Vs1-Vs2. Moissanity s certifikáciou EGNE sú vďaka tomu, že vznikli v laboratóriu, ešte čistejšie. Dosahujú tú najelpšiu čistotu FL – Flawless (bezchybné) a IF – Internally flawless (vnútorne bezchybné).

Zobraziť viac

Nie ste si istý veľkosťou prsteňa?

Sada na meranie

Chystáte sa objednať prsteň a neviete, akú veľkosť potrebujete? Vyplňte formulár nižšie a my vám zdarma zašleme meraciu sadu pre správne zistenie potrebnej veľkosti prsteňa.